Tamarindchutney - I

  • tamarind naar keuze
  • water
  • 2 theel. rode peper
  • 1 theel. zout
  • 1 theel. suiker

Doe water in een kom, totdat deze halfvol is.
Doe hier wat "plukken" tamarind in.
Je moet zorgen dat er altijd minder in zit dan de hoeveelheid water, het moet niet te dik worden.
Laat dit 20 à 25 minuten staan, zodat het wat voller wordt.
Doe hier de rode peper, zout en een theelepel suiker in.
Roer het geheel.
Je kunt natuurlijk even proeven om de hoeveelheid suiker en zout naar wens te krijgen.
Tip
Lekker op rijst.

Bron: Humi
Gepubliceerd door: MijnReceptenboek.nl


Tamarindchutney - II

Korianderchutney

  • 1 kopje tamarinde
  • ½ kopje suiker (bruine rietsuiker)
  • 1 theel. pan-geroosterde komijnpoeder
  • ½ theel. rode chillipoeder
  • ¼ theel. zwarte peperpoeder
 
  • ¼ theel. kruidnagel
  • olie
  • 4 theel. suiker (bruine rietsuiker)
  • zout naar smaak

Week de tamarinde in heet water gedurende 15 - 20 minuten en verwijder de zaadjes.
Maak een extract.
Verhit de olie in een wok en bak de knoflook kort.
Voeg tamarinde extract en de rest van de ingrediënten toe en kook het op een matig vuur gedurende 3 - 5 minuten.
Koel het mengsel en maal in een blender.
Zeef het mengsel en verhit tot een dik mengsel wordt gevormd.

Terug