Spinazie-pestosaus met pasta

Spinazie-pestosaus met pasta - 1

    • pesto
  • 30 g basilicum Genovese (de klassieke), blad
  • 3 - 4 eetl. pijnboompitten
  • 40 g Parmezaanse kaas, grof geraspt
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • zout
  • 1 kg spinazie (Nieuw-Zeelandse spinazie, snijbiet)
  • zout

Voor de pasta namen wij gewoon gedroogde met kaas gevulde tortellini.
De pesto is een kwestie van de staafmixer of keukenmachine laten draaien over alle ingrediënten.
Op smaak brengen met wat zout.
Het spinazieblad kookt u gaar in gezouten water.
Parallel hieraan kookt u de pasta – onze had 18 minuten voorgeschreven kooktijd, maar dat kan variëren.
Laat de spinazie uitlekken en hak ze daarna zo grof of fijn als u zelf wenst.
Meng het met de pesto – misschien heeft u niet alle pesto nodig, ook dat is een kwestie van smaak.
Pasta afgieten en de spinazie-pestosaus erover.
Of erdoor mengen.

Spinazie-pestosaus met pasta - 2

Maar de spinazie-pestosaus bleef in mijn hoofd hangen.
Lang geleden, was het, dat we dat hebben gegeten.
En vandaag gemaakt.
Maar wel met eigen Nieuw-Zeelandse spinazie, eigen basilicum, eigen knoflook en "eigen" olijfolie.
Het was lekker.
Erg lekker.
Oh ja: als met al, plukken, wassen ('drie keer wassen is schoon'), koken, pesto maken, enzovoorts toch meer dan een uur bezig.

Opmerkingen
Zoals aangegeven: kan met diverse soorten spinazie-achtige bladgroenten. Waaronder spinazie. 🙂

Bron: MergenMetz

Terug