Spaghettisaus met balletjes gehakt

Spaghettisaus met balletjes gehakt

voor 6 personen

  • 1 kg rundergehakt
  • 1 ei
  • ½ theel. uienpoeder
  • ½ theel. paprikapoeder
  • ½ theel. knoflookpoeder
  • 200 g bloem
  • 1½ l runderbouillon (van twee tabletten)
  • 2 blikjes tomatenpuree à 140 g per stuk
  • 1 eetl. gedroogde oregano of Italiaanse kruiden

Meng het gehakt met het ei, uienpoeder, paprikapoeder en knoflookpoeder.
Draai van het gehakt kleine gehaktballetjes, iets groter dan een knikker.
Verhit een beetje boter in een grote hapjespan of braadpan en bak hierin de gehaktballetjes gaar.
Haal de balletjes uit de pan en zet even apart.
Doe de bloem bij het bakvet van de balletjes en roer goed tot er een dikke pasta (roux) ontstaat.
Roer hierbij ook de aanbaksels los.
Voeg beetje bij beetje de warme bouillon toe aan de roux en roer telkens tot alle bouillon is opgenomen.
Als het goed is krijg je een dikke, gebonden saus.
Vindt je de saus te dik, voeg dan wat water toe.
Roer de tomatenpuree en de oregano door de saus en breng op smaak met peper en zout.
Voeg naar smaak eventueel nog wat paprikapoeder of chilipoeder toe om de saus wat pittiger te maken.
Roer de gehaktballetjes dor de saus en serveer met spaghetti.

Bron: LoveMyFood

Terug