Sinaasappelpesto

voor 2 glazen van 20 cl

  • 1 grote navelsinaasappel
  • 50 g pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 10 cl neutrale olie (milde olijfolie, koolzaadolie, druivenpitolie)
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • zout & peper
  • eventueel een scheutje citroen

Was de sinaasappel, blancheer gedurende 30 seconden, koel af in koud water.
Snij de sinaasappel doormidden, pers het sap eruit.
Schil, en snijd het vlees in stukken.
Pureer de sinaasappelschil met het geperste vruchtvlees, pijnboompitten, knoflook, olie en Parmezaan tot een fijne pesto.
Roer deze pesto met sinaasappelsap tot het glad is.
Voeg eventueel olie of citroen toe om het af te ronden.

De sinaasappelpesto smaakt heerlijk in een salademarinade, het gaat goed samen met risotto en romige of visachtige pastasauzen, maar ook met visgerechten.

Bron: kraut &rĂ¼ben

Terug