Sinaasappelchutney

Sinaasappelchutney

voor 2 glazen van 20 cl

  • 4 bloedsinaasappels
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode uien
  • 20 g gember
  • 1 rode chilipeper
  • 3 eetl. olie
  • 60 g suiker
  • 1 eetl. mosterdzaden
  • zaden van 1 capsule steranijs
  • zout & peper
  • 1 eetl. sinaasappellikeur of 1 handvol rozijnen naar wens

Was de sinaasappels in heet water en droog ze af, rasp 1 eetlepel schil fijn.
Schil de sinaasappels, pureer tweederde, hak eenderde.
Ui in blokjes snijden, knoflook, gember en ontpitte chilipeper fijn hakken
Fruit de ui en de knoflook in 1 eetlepel olie, voeg suiker toe en laat het karameliseren.
Voeg vruchtenpuree en stukjes toe.
Grof pletten van mosterdzaden, anijs, chilipeper, sinaasappelschil en gember toevoegen.
Kook de chutney op laag vuur gedurende 30 à 40 minuten, zout en laat het afkoelen.

De chutney gaat goed samen met rijstgerechten, braadstukken, kaas, gegrild vlees, koud geroosterd vlees of rosbief.

Bron: kraut &rüben

Terug