Seven layer dip

  • 1 blik "refried beans"
  • 2 potjes crème fraîche
  • 1 zakje taco seasoning
  • 1 pot guacamole
  • 1 bosje in ringetjes gesneden lente-uitjes
  • ½ blikje zwarte olijven
  • 2 blikjes tomatenblokjes, uitgelekt
  • ± 100 g geraspte kaas
    (liefst cheddar, maar gewone pittige Goudse kan ook)

Neem een mooie glazen schaal en doe als eerste laag de refried beans er in.
(Die kan je eventueel een beetje losroeren met een scheutje taco-saus.)
Snij de olijven in stukjes en strooi die over het bonenmengsel, laag 2.
Roer de helft van het zakje taco-kruiden door de crème fraîche en schep het op de bos-uitjes: dit is laag 3.
Nu de gesnipperde bosuitjes als laag 4 erover.
Als laag 5 de guacamole erover.
Laag 6 zijn de uitgelekte tomatenblokjes.
En als laatste afdekken met een laag geraspte kaas: laag 7.
Je kan het geheel zelfs nog even onder de grill zetten tot de kaas gesmolten is, maar dat heb ik nog nooit geprobeerd.
Schijnt ook èrrug lekker te zijn!
Voor het lekkere een nachtje in de koelkast laten staan (als je het niet in de oven wilt zetten).
Serveren met Tortilla-chips (maar met stokbrood smaakt het ook heerlijk hoor).

Bron: Fran

Terug