Scherpe pepersaus (rouille)

voor 2 - 3 personen

  • 1 rode Spaanse peper
  • 1 grote knoflookteen
  • 1 sneetje oud bakken brood zonder korst
  • 1 - 2 theel. tomatenpuree
  • 1 - 2 eetl. olijfolie

Maak de Spaanse peper schoon, snijd hem in de lengte open en verwijder de zaadjes.
Snijd het vruchtvlees in heel smalle reepjes
Pel en snipper de knoflookteen.
Week het brood in een diep bord in wat water.
Wrijf de peperreepjes en de knoflooksnippers in een vijzel tot een pasta.
(De hoeveelheid is te klein voor een foodprocessor).
Knijp het geweekte brood uit en prak het met de stamper door het peper-knoflookmengsel.
Voeg de tometenpuree toe (om de kleur wat op te halen) en klop met kleine beetjes tegelijk de olijfolie erdoor, tot u een dikke, gladde saus hebt verkregen.

Opmerking
Serveer de saus bij (Hollandse) bouillabaisse.

Bron: Kook ook
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug