Saus van wilde paddestoelen

  • 25 g boter
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g gemengde wilde paddestoelen
  • 2 eetl. droge sherry
  • handjevol verse tijm
  • 10 cl crème fraîche
  • zout & peper
Deze saus is lekker en gemakkelijk. In de zomer in Oost Europa vind je allerlei soorten paddestoelen in kraampjes langs de weg, maar omdat dat hier wat moeilijker is, kan je alle hier verkrijgbare paddestoelen gebruiken. Denk aan champignons, cantharellen, shiitakes, oesterzwammen, eekhoorntjesbrood enz.

Smelt de boter in een pan met dikke bodem en bak de sjalotjes (fijngesneden) en knoflook (geperst) zachtjes 3 minuten.
Voeg de paddestoelen (goed gewassen, grof gesneden) toe en bak ca. 5 minuten.
Roer de sherry en de tijm (fijngehakt) erdoor en kook op iets hoger vuur al roerend 2 - 3 minuten, tot het meeste vocht is verdwenen.
Roer de creme fraiche erdoor en voeg zout & peper (versgemalen zwarte peper) naar smaak toe.
Lekker bij een varkenshaasje of bij pasta in een voorgerecht.

Bron:: PM3 Receptensite

Terug