Saus bolognese

voor ongeveer 2 personen

Een halve ui fijnsnijden, ong. gelijke hoeveelheid (winter) wortel fijnsnijden.
Samen met 125 g gehakt (mag ook meer als je dat wilt),
handje gesneden peterselie (vers, liever geen krul), basilicum (mag gedroogd) en
wat fijngesneden bleekselderij aanfruiten in
3 eetlepels olijfolie en wat boter.

Bakken met een beetje peper (geen zout!) en af en toe roeren tot het vocht gereduceerd is tot een miniem bodempje.
Lager zetten en 150 - 20 cl bouillon bijvoegen, laten reduceren.
1 Glas witte wijn of een scheut witte martini bijvoegen en weer laten reduceren.
Een blik tomatenblokjes (of een paar goed rijpe pomodoro tomaten) erbij en een half pak gezeefde tomaten erbij.
Zachtjes laten pruttelen tot het eenderde is ingekoookt, saus moet dan donkerroodbruinig van kleur zijn.
zout & peper naar smaak toevoegen.
Serveren met pasta, versgeraspte Parmezaan, ovenvers brood (afbak-ciabatta kan ook) en een goed glas rode Italiaanse wijn.

Uit "Koken 'con amore'" van Sophia Loren
Bewerkt door Jeroen Wijnands

Terug