Sambal Rudjak - I

  • 4 rode lomboks
  • 1 lombok rawit (groen)
  • 1 eetl. citroensap
  • een dobbelsteentje trassi
  • suiker
  • zout
  • 2 blokken gulah djawa

Trassi roosteren en deze met de lomboks en de citroensap in de vijzel fijn wrijven.
Zout en suiker naar smaak toevoegen.
Smelt de gulah djawa en laat die inkoken tot een dikke stroop.
In deze gesmolten gulah djawa laat u de gevijzelde ingrediënten nog even doorsudderen.
Heel lekker over stukjes zure appel of over komkommer.

Jan (Tuan Belanda)


Sambal-roedjak - II

  • 3 eetl. goela djawa
  • 4 eetl. water

Meng de sambal met de trassi en het citroensap.
Wrijf tot een papje.
Breng de goela djawa aan de kook met het water en laat dit langzaam inkoken tot een stroperig geheel.
Meng de sambal door het stroopje en laat nog heel even pruttelen.

Serveertip
Lekker bij komkommer en rundvleesgerechten.

Bron: Jokewvg
Gepubliceerd door: Smulweb

Terug