Sambal goreng tempé

Sambal goreng tempé

vegetarisch

  • 400 g tempé
  • 6 eetl. zoete dikke ketjap
  • 4 eetl. palmsuiker of 3 eetl. bruine basterdsuiker
  • 2 eetl. sambal brandal
  • 1 teentje knoflook

Snijd de tempé in reepjes van ongeveer 3 centimeter lang en ¾ centimeter breed.
Frituur de eerste helft van de tempé reepjes op 180 °C, totdat ze mooi donkerbruin en knapperig zijn.
Leg de tempé op keukenpapier en laat het uitlekken.
Doe vervolgens hetzelfde met de andere helft van de tempé.
Verhit een koekenpan en voeg de helft van alle ingrediënten toe.
Breng het geheel aan de kook en voeg ook de helft van de tempé toe.
Laat het geheel een minuut tot anderhalf op het vuur terwijl je het omschept, totdat de ingrediënten aan de tempé blijven plakken, als een soort stroperige massa.
Zodat ze mooi glimmen.
Herhaal dit voor de resterende tempé en overige ingrediënten.

Serveertip
Voeg zes petehbonen toe.

Opmerking
Tempé wordt veel gebruikt in Indonesische gerechten. Het is een soort koek gemaakt van soyabonen en is geschikt voor veel vegetarische gerechten. Zo ook voor deze sambal goreng tempé. Dit gerecht is heerlijk in combinatie met semur daging en een frisse komkommersalade.

Bron: Conimex

Terug