Sambal goreng hati

  • 250 g kalfs- of runderlever
    (eventueel kippelevertjes)
  • 3 eetl. gesnipperde uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theel. laos (galanga, soort gember)
  • 4 kemiri
  • ½ theel. sambal
  • ½ stengel sereh (citroengras)
  • 1 theel. zout
  • ½ theel. suiker
  • 3 eetl. santen (kokosmelk)
  • ½ eetl. asamwater
    (tamarindepasta of geweekte en gezeefde tamarinde)

De lever wassen, drogen en in kleine blokjes snijden.
De olie verwarmen en hierin de uien, fijngesneden knoflook, laos, gehakte kemiri, sambal, suiker en zout zachtjes fruiten.
Lever en sereh erbij doen en even meebakken.
Santen en asamwater toevoegen en het gerecht zachtjes laten stoven tot de saus goed gebonden is.

Bron: Indisch kookboek

Terug