Sambal goreng eieren in de frituur

  • 4 eieren
  • 2 fijngehakte uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theel. sambal trassi
  • 1 theel. laos (galanga, soort gember)
  • ½ theel. sereh (citroengras)
  • 1 eetl. kecap (Indonesische sojasaus)
  • 1 salamblad (Indonesische laurier)
  • santen (kokosmelk)

Wrijf in de vijzel de uien, uitgeperste knoflook, laos, sereh, zout en sambal tot een pasta die in twee eetlepels olie gebakken wordt.
Voeg er de santen, salamblad en kecap aan toe.
Laat deze saus goed onder roeren indikken.
In een kleine pan een flinke bodem olie heet maken.
Breek de eieren een voor een in een kopje en giet ze (eveneens een voor een) in de kokende olie, zo dat met een vork het ei bij elkaar gehouden wordt tot een geheel, en het met een spatel omgedraaid kan worden als ze aan een kant gefrituurd zijn.
Houd de eieren warm en dien ze, als ze allemaal gefrituurd zijn, op met het sausje.

Bron: Indisch kookboek

Terug