Sambal goreng daging

  • 250 g vlees
  • 1 eetl. gesneden ui
  • 5 teentjes knoflook
  • 4 schijfjes laos (galanga, soort gember)
  • 1 theel. trassi (garnalenpasta)
  • 2 cabé (rode pepers)
  • 1 theel. zout
  • een weinig suiker
  • boter of olie
  • 2 jeruk purut blaadjes (citroenblad)
  • 2 salamblaadjes (Indonesische laurier)
  • 1 theel. trassiwater (water van garnalenpasta)
  • 1 eetl. asamwater
    (tamarindepasta of geweekte en gezeefde tamarinde)

Snijd 250 gram vlees aan kleine stukjes.
Stamp de ui, knoflook, laos, trassi en cabé met zout, een weinig suiker en boter of klapperolie fijn.
Braad dit op en voeg er daarna het vlees alsmede de jeruk purut blaadjes en salamblaadjes bij.
Doe er vervolgens het trassiwater en asamwater bij en braad het zolang tot de olie er uit komt en de sambal een lichtbruine kleur heeft.

Bron: Indisch kookboek

Terug