Sambal goreng buncis

  • 100 g poulet
  • 500 g sperzieboontjes
  • 2 theel. sambal
  • 1 teentje knoflook
  • ½ theel. laos (galanga, soort gember)
  • stukje trassi (garnalenpasta)
  • 4 eetl. gesnipperde ui
  • 1 salamblad (Indonesische laurier)
  • ¼ schijf gula Jawa (Javaanse suiker, palmsuiker)
  • 1 kop santen (kokosmelk)
  • citroensap
  • zout
  • olie

Van de poulet bouillon trekken.
Een beetje olie verhitten en hierin de uien en sambal fruiten met de trassi, de geperste knoflook, laos, gula Jawa en wat zout.
De schoongemaakte en gewassen boontjes toevoegen met 20 cl bouillon.
Laten koken tot de groenten halfgaar zijn.
Nu de salam, santen, citroensap en het kleingesneden vlees erbij.
Vervolgens zachtjes doorkoken tot de groenten bijna gaar zijn.
In dit gerecht kunnen de boontjes eventueel vervang en worden door tauge of spruiten.

Bron: Indisch kookboek

Terug