Sambal goreng babi cabé

Sambal goreng van varkensvlees met lombok

  • 400 g hamlappen
  • 3 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 cabé hijau, (groene pepers)
  • 3 eetl. plantaardige olie,
  • 1 schijfje laos of ½ theel. poeder
  • 1 daon salam, (Indonesische laurier)
  • 1 eetl. gula jawa, (Javaanse suiker, palmsuiker)
  • 10 cl bouillon
  • 15 g geconcentreerde santen (kokosmelk)

Snijd de hamlappen in heel dunne reepjes.
Pel de ui en en het knoflook, en snipper beide heel fijn.
Was de cabé en snijd ze in ringen.
Verhit de olie in een wadjan of koekenpan.
Fruit het knoflook lichtbruin, laat de uien, de cabé en de laos meefruiten.
Bak de reepjes vlees rondom bruin in de uienmassa.
Voeg de daon salam, de gula jawa en de bouillon toe en laat het vlees 5 minuten stoven.
Rasp de santen en laat hem in het gerecht smelten.

Lekker met witte rijst.

Bron: Indisch kookboek

Terug