Sambal goreng ayam

  • restjes rauwe kip
  • 4 eetl. gesneden uien
  • 1 teentje fijngesneden knoflook
  • ½ theel. sambal
  • 1 theel. laos (galanga, soort gember)
  • 2 theel. jahé (gember)
  • ½ theel. jinten (komijn)
  • 1 spriet sereh (citroengras)
  • 1 eetl. asam (tamarindepasta of
    geweekte en gezeefde tamarinde)
  • 4 eetl. olie
  • citroensap
  • zout

Hak de restjes kip, met botten en al in stukjes.
Marineer ze minstens een uur in een papje van asam, zout en enkele eetlepels water.
Bak ze in de olie lichtbruin.
Wrijf de kruiden met uitzondering van de sereh fijn en braad ze mee.
Voeg een scheut water toe, het sap van een halve citroen en de sereh.
Laat stoven tot de kip gaar is, het gerecht blijft enigszins vochtig.

Bron: Indisch kookboek

Terug