Roquefort-uiendip

  • 200 g Roquefort (of Danish Blue)
  • 60 g boter
  • 2 eetl. gehakte peterselie
  • 3 eetl. zure room of gewone room met wat citroensap
  • 1 kleine ui
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
    • voor de garnering
  • gehakte bieslook
  • 1 fijngesneden uitje of peterselie

Kruimel de kaas, meng de boter erdoor en maak er een romig geheel van.
Voeg de andere ingrediënten toe.
Rasp de ui heel fijn.
Voeg naar smaak peper en zout toe en zet de kom op een koele plaats, zodat de smaak van de kruiden er goed in kan trekken.
Leg er een stuk folie over om uitdrogen te voorkomen.
Doe de dipsaus in een ondiepe schaal en geef er verschillende soorten zoutjes bij.
Garneer de dip met de bieslook, ui of peterselie.

Bron: Astrid Veltman

Terug