Roomsaus

  • 4 dl koffieroom
  • 1 dl melk
  • ½ vanillestokje
  • 1 volle theel. maizena of custardpoeder
  • 25 - 30 g suiker
  • 3 eierdooiers

Je maakt de roomsaus precies zo als de vanillesaus.
Je begint met het splijten van het vanillestokje en dit laat je nadat de koffieroom aan de kook is gebracht gedurende 15 tot 20 minuten in de room trekken.
Daarna zeef je de room en dan breng je deze opnieuw aan de kook.
Je bindt de room dan met maizena of custardpoeder die is aangemengd met 3 eetlepels koude melk.
Vervolgens laat je de lichtgebonden room 3 minuten zachtjes pruttelen.
Los er al roerend de suiker in op.
Roer de eierdooiers met de resterende melk los en roer vervolgens 3 eetlepels lichtgebonden room door het mengsel.
Giet het mengsel bij de hete, lichtgebonden room en roer alles goed door.
Neem dan onmiddellijk de pan van de warmtebron en blijf nog 1 minuut in de saus roeren.
De roomsaus kan je zowel warm als koud opdienen.
Indien de saus koud gegeven moet worden dan moet je er tijdens het afkoelen regelmatig in roeren om de vorming van een vel te voorkomen.
Ook kan je u er wat suiker over strooien om de vorming van een vel tegen te gaan.

Terug