Room-pepersaus met spekjes

Te gebruiken bij: gestoomde broccoli en bloemkool, karbonades en kip

  • 1 sjalot
  • 50 g ontbijtspek in plakjes
  • 15 g boter
  • ½ theel. gedroogde tijm
  • 1 afgestreken eetl. grofgemalen zwarte peper (pepersteakpeper)
  • 2 dl melk
  • 1 dl slagroom
  • ½ theel. zout
  • citroensap
  • 2 eierdooiers

Pel en snipper het sjalotje.
Snijd het spek in kleine stukjes.
Verhit de boter in een steelpan en fruit de sjalot en het spek zachtjes ± 5 minuten.
Voeg de tijm en de peper toe en bak die ± 3 minuten zachtjes mee.
Schenk de melk en de room erbij, breng de saus al roerend aan de kook en laat haar ± 10 minuten zachtjes pruttelen.
Breng de saus op smaak met zout en eventueel enkele druppels citroensap.
Roer de dooiers los en roer er (lepel voor lepel) enkele lepels van de hete saus door.
Schenk het mengsel al roerend bij de rest van de saus en laat die onder voortdurend roeren zachtjes binden (de saus mag nu niet meer koken).

Bron: Astrid Veltman

Terug