Romescosaus - I

  • 4 tenen knoflook
  • 2 roma-tomaten
  • 2 rode chilipepers
  • 50 g witte amandelen
  • 50 g zongedroogde paprika's, (of 50 g geroosterde paprika)
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. rode wijnazijn

Verwarm de oven voor op 200 °C (hetelucht 180 °C)
Verpak de ongepelde knoflooktenen in folie en bak ze op een bakplaat 12 minuten in de oven samen met de gehalveerde tomaten en de chilipepers.
Voeg de amandelen toe en bak alles nog eens 8 minuten.
Een kwartier laten afkoelen.
Doe de amandelen in de keukenmachine en maal ze fijn.
Knijp de knoflook uit, maak het tomatenvlees los en voeg deze, zonder schil, toe.
Droog de paprika's, hak ze fijn en meng ze samen met olie, azijn, zout en 2 eetlepels water door het amandel-mengsel.
Meng alles totdat een mooie zachte dipsaus ontstaat (eventueel iets water toevoegen).

Bron: © Janneke's Receptenpagina


Salsa Romesco - Romescosaus - II

  • 2 sneetjes witbrood
  • 5 cl olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 blik tomaten
  • 12 gebruinde amandelen
  • 1 glas muscato
  • 1 paprika (uit pot, gepureerd)
  • paprikapoeder
  • 1 gedroogde chilipeper (fijngemalen)
  • 1 eetl. wijnazijn
  • zout
  • peper

Bak de sneetjes brood in de olijfolie en pureer in de keukenmachine.
Voeg de rest van de ingrediënten toe en pureer het geheel tot een egaal mengsel.

Bron: Giessenborch tapas recepten

Terug