Rode wijn-kaneelsaus

  • 1 uitje
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl. suiker
  • 2 eetl. balsamico
  • 20 cl rode wijn
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 takje rozemarijn, vers
  • 2 gekneusde jeneverbessen
  • 1 runderbouillonblokje verkruimeld
  • bloem
  • peper
  • zout

Snipper het uitje
Halveer het teentje knoflook.
Karameliseer met 1 eetlepel water de suiker in een pan.
Voeg dan de balsamicoazijn toe, de rode wijn, 18 cl water, het uitje en het teentje knoflook.
Én de tijm, de rozemarijn, jeneverbessen en het verkruimelde runderbouillonblokje.
Dan een paar minuten laten inkoken, niet te veel.
Hele kleine beetjes bloem toevoegen en goed roeren.
MMMmm dat ruikt al uitstekend.
Dan de saus zeven, eventjes laten rusten en verder de kaneelpoeder erbij en peper en zout.

Bron: Almar de Bruijn in de nieuwsgroep NL.Culinair

Terug