Kruidige rode uienchutney

  • 1½ kg rode ui, schoongemaakt en in halve ringen
  • 5 cl neutrale olie (zonnebloem, arachide)
  • 2 steranijs
  • peper
  • 1 theel. piment
  • 2 theel. zout
  • ½ theel. tijm
  • 200 g bruine basterdsuiker
  • 1¾ dl frambozenazijn
  • 1¾ dl sherryazijn
  • 5½ cl balsamicoazijn

Verwarm de olie en bak de ui, tezamen met de steranijs, peper, piment en het zout.
Doe na 3 minuten de basterdsuiker erbij.
Laat dit op laag vuur een kwartier zachtjes pruttelen.
Veel roeren!
Giet de azijnen erbij en doe de tijm erin.
Breng aan de kook en laat het zachtjes koken tot het vocht vrijwel verdampt is.
Doe het over in schone potten.
(Potten en deksels in kokend water, net voor het overgieten eruit nemen, deksel erop draaien – heet, heet – en even omgekeerd wegzetten.)
Minstens 6 maanden houdbaar.

Opmerkingen
Lekker bij wildpaté en volgens Anne ook bij verse worst en kazen.
De steranijs kan je weglaten.

Bron: Annes kookpunt
Gepubliceerd door: MergenMetz

Terug