Rode pesto - I

  • 3 eetl. Italiaanse extra vergine olijfolie
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 50 g gemalen pecorino
  • 1 teen knoflook, schoongemaakt

Stoof de paprika in wat olie zachtjes gaar.
Draai vervolgens van alle ingrediënten, inclusief de gare paprika, in de keukenmachine een fijne pesto.
Lekker door gekookte pasta.

Meeuwig & Zn.


Rode pesto - II

Rode pesto

  • 200 g zongedroogde tomaten
  • 4 eetl. geroosterde pijnboom-pitten
  • 75 g parmezaanse kaas
  • 50 g verse basilicum
  • 3 tenen knoflook
  • 4 eetl. olijfolie
  • 3 eeyl. citroensap of witte wijn-azijn

Je neemt de staafmixer of de keukenmachine, daar doe je alle ingredienten in.
Dan maal je alles goed fijn totdat je een lekker pesto prutje hebt.
Neem de olijfolie en schenk die heel voorzichtig bij de gemalen massa totdat het een mooi egaal geheel is.

Opmerkingen
Net zoals gewone pesto kan je rode pesto invriezen in een bakje waar je ijsblokjes mee maakt.

Bron: Keukengeheim.com

Terug