Rode pepersaus - I

  • 3 ontvelde tomaten in heel kleine stukjes
  • 2 fijngehakte sjalotten
  • 2 theel. fijngehakte rode pepers zonder pitjes
  • 2 uitgeperste teentjes knoflook
  • 3 eetl. fijngeknipte bieslook
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 eetl. olijfolie
  • zout

Meng alle ingrediënten, voeg eventueel extra citroensap toe.
Laat ± 2 uur intrekken.

Bron: Astrid Veltman


Rode pepersaus - II

  • 24 rode pepers, schoongemaakt,
    van de zaadjes ontdaan en in stukken gesneden
  • 25 cl azijn
  • 1 teentje knoflook, schoongemaakt
  • 10 cl olijf- of zonnebloemolie
  • zout

Doe de stukken rode peper en de azijn in een kom en laat alles onder af en toe doorroeren tenminste 8 uur staan.
Laat de stukken peper uitlekken en vang de azijn op.
Pureer de stukken rode peper met 3 eetlepels van de opgevangen azijn en het teentje knoflook in een foodprocessor of andere keukenmachine.
Doe de peperpuree in een kommetje en roer er beetje bij beetje de olie door tot een vrij dikke saus is ontstaan.
Maak de saus op smaak met wat zout.
Geef deze saus bij gebakken of gestoofd vlees of gevogelte of bij visgerechten.

Bron: Astrid Veltman

Terug