Rauwe mangochutney

Rauwe mangochutney

  • 1 onrijpe mango
  • 1 kop geraspte verse kokosnoot
  • enkele groene pepers, in lengte doorgesneden
  • 1 gedroogde rode peper
  • ¼ theel. mosterd zaad
  • ¼ theel. urad dal, zwarte linzen
  • ¼ theel. chana dal
  • snuifje asafoetida
  • enkele kerriebladeren
  • olie

Verhit een theelepel olie in een pan.
Voeg de groene pepers toe en bak een minuut.
Zet het vuur uit en laat afkoelen.
Doe de gehakte kokosnoot, gehakte mango, groene pepers, zout en weinig water in een blender en maal tot een gladde pasta.
Zet apart.
Verhit de olie in een wok en voeg de mosterdzaadjes, chana dal en urad dal toe en laat ze sputteren.
Voeg de rode Spaanse peper, hing en kerriebladeren toe en bak enkele seconden mee.
Giet op de chutney en meng goed.
Serveer met idli, dosa, pongal of upma.

Bron: Zelfmaak recepten

Terug