Ragu (echte Bolognese)

Ragu (echte Bolognese)

  • 120 g varkensgehakt
  • 120 g kalfgehakt
  • 120 g rundsgehakt
  • 1 sjalotje
  • ½ stengel selder
  • ½ wortel
  • 2 glazen goede rode wijn
  • ½ glas runderbouillon(of water met bouillonblokje)
  • 100 g zongedroogde tomaten oen 600 g tomaten (uit blik of vers)
  • 4 eetl. olijfolie
  • 50 g Parmigiano reggiano

Snijd wortel, selder en sjalot in brunoise (dobbelsteentjes)
Verhit olijfolie in de pan en fruit de groenten zachtjes aan.
Voeg na 10 minuten al de gehakt bij en bak mooi bruin.
Blus met wijn en laat even meepruttelen, voeg bouillon en de in stukjes gesneden tomaten toe. Breng op smaak met peper en zout en laat de saus rustig onder deksel een 2 à 3 uur sudderen.
Af en toe roeren

Tips
als de saus te droogt wordt kan je er wat rode wijn of water bijdoen.
Op het laagste vuur laten pruttelen!
Voor nog meer smaak kan je bij het gehakt nog wat Pancetta of gerookt spek meestoven.
Deze saus is een beetje meer werk dan de Bolognese die we in de Lage Landen kennen,maar eens je deze heb geproeft wil je nooit een andere!

Bron: Keukengeheim.com

Terug