Pittige pruimensalsa

Pittige pruimensalsa

  • 2 rode pepers
  • 8 pruimen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm verse gember
  • zout & peper
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. citroensap
  • 1 handje rozijnen

Omwikkel de knoflooktenen met aluminiumfolie en leg deze samen met de pruimen, ui en de rode pepers in de hete kolen van de barbecue.
Houd alles goed in de gaten en haal de pakketjes eraf als ze goed geroosterd zijn.
De pepers en de pruimen zullen eerder klaar zijn dan de ui en de knoflook.
De ui hoeft niet volledig zacht te zijn, maar wel gaar en warm vanbinnen.
Hak ondertussen de gember fijn.
Ontdoe de pepers en de pruimen van de pitten en de zwart geblakerde buitenkant als je ze van de barbecue af hebt gehaald.
Snijd alles fijn.
Haal de witte binnenkant uit de uien en snijd deze ook fijn.
De gepofte knoflook mag je ook fijnsnijden.
Doe vervolgens alles bij elkaar in een kommetje.
Voeg de rozijnen, gember, olijfolie, citroensap en zout en peper toe.
Hussel goed door elkaar en serveer lauwwarm bij je barbecuegerechten.

Superlekker bij bijvoorbeeld de sticky paddenstoelensaté!

Bron: Verse Oogst

Terug