Provençaalse tomatensaus

Te gebruiken bij: gebakken lamssteak, pasta, kalfsvlees, varkensvlees, lamsvlees en kip

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ rode paprika
  • ½ kleine courgette
  • 300 g tomaten
  • 2 eetl. olijfolie
  • 10 cl tomatensap
  • ½ theel. Provençaalse kruiden
  • 2 theel. suiker
  • zout & peper

Maak de groenten schoon; snipper de ui en de knoflook fijn, snijd de paprika en de courgette in stukjes van ± 1 cm en de tomaten in iets grotere stukken.
Verhit de olie en fruit de ui- en knoflooksnippers en de paprika zachtjes glazig.
Voeg de courgette, de tomaat, het tomatensap, de kruiden en de suiker toe, breng het geheel aan de kook en laat de saus ± 15 minuten zachtjes koken.
Breng haar op smaak met zout & peper.

Bron: Astrid Veltman

Terug