Pompoenketchup

Pompoenketchup

  • 700 g pompoenvlees
  • 500 g rijpe tomaten
  • 4 eetl. olijfolie of zonnebloemolie
  • 2 grote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 klein stukje gemberwortel
  • 1 à 2 chilipepers of 1 Spaanse peper
  • 4 eetl. suiker
  • 2 eetl. zout
  • 1 theel. gemalen pimento
  • 1 theel. gemalen koriander
  • 5 eetl. witte wijnazijn
  • 15 cl water

Schil de groenten, verwijder de zaden en snijd ze in kleine stukjes, giet ze in een pot.
Voeg kruiden, olie en suiker en water toe.
Laat het 45 minuten sudderen.
Haal het mengsel door een zeef.
Voeg de azijn toe en laat nog 15 minuten zachtjes koken.

Bron: kraut & rüben

Terug