Pittige mangochutney - I

Pittige mangochutney

  • 25 cl blanke azijn
  • 2 rode pepers, in stukjes, zonder zaadjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theel. limoen- of citroenrasp
  • 250 g rietsuiker of
  • 250 g lichtbruine basterdsuiker
  • ½ theel. komijnpoeder (djinten)
  • ½ theel. kardemompoeder
  • ½ theel. kaneelpoeder
  • 4 mango's, geschild, in blokjes

Verwarm de azijn met de rode peper, knoflook, limoenrasp, suiker, komijn, kardemom en kaneel in een pan met dikke bodem.
Voeg de mangoblokjes toe en kook onder af en toe roeren circa 20 minuten of tot de chutney is ingedikt.
Schep de chutney in brandschone potten.
Sluit ze af en laat ze omgekeerd afkoelen.

Lekker bij vlees, kip en vis.

Variatie
Vervang kardemom door saffraan en blanke azijn door ciderazijn.

Bron: Spar


Pittige mangochutney - II

  • 4 rijpe mango′s
  • 50 g suiker
  • 500 g gemberwortel
  • 1 theel. cayennepeper
 
  • 80 cl azijn
  • 80 g rozijnen
  • 1 theel. knoflookpoeder

Mango′s schillen en in dikke plakken snijden.
Snijd de gember in dunne plakjes.
De azijn aan de kook brengen.
Mango′s en alle andere ingrediënten, behalve de suiker, toevoegen en opnieuw aan de kook brengen.
Van het vuur af, geleidelijk de suiker door de massa roeren.
De pan weer op het vuur zetten en op een laag pitje onder regelmatig roeren tot het een dikke massa wordt. In de potten doen en luchtdicht afsluiten.

Bron: Jaccor
Gepubliceerd door: MijnReceptenboek.nl

Terug