Pistou - I

  • 3 afgestreken theel. basilicum
  • een paar takjes gehakte peterselie
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 tomaten
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • 6 eetl. olijfolie

Doe de basilicum, peterselie, geschilde teentjes knoflook en ontpitte tomaten in een mixer.
Voeg na enkele minuten de geraspte Parmezaanse kaas en olijfolie toe.
Pureer alles tot het fijn en glad is.

Deze pesto is lekker in groentesoep.

Bron: Astrid Veltman


Pistou - II

  • 1 bos basilicum-blaadjes
  • 3 teentjes knoflook
  • het vruchtvlees van 1 ontvelde vleestomaat
  • 2 dl groene olijfolie
  • zout & peper
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas

Pureer de basilicum-blaadjes met de knoflook en de tomaat in de foodprocessor.
Voeg al draaiend de olijfolie in een dun straaltje toe.
Breng op smaak met zout & peper en roer er de Parmezaanse kaas door.

Lekker bij (groente)soep.

Bron: Astrid Veltman

Terug