|
|
Verwarm de pindakaas al roerende.
Schenk er zoveel kokendheet water hij tot een gebonden saus ontstaat.
Breng de saus op smaak met de overige ingrediënten.
Bron: Nederlandse Hartstichting
|
|
Fruit in een klein steelpannetje de ui in de boter.
Roer er op een laag pitje voorzichtig de pindakaas door.
Voeg er, zodra de pindakaas is gesmolten, de kecap, de suiker, het citroensap en de sambal aan toe.
Voeg dan al roerend kleine scheutjes melk aan de pindasaus toe en breng de massa op de gewenste dikte.
Roer de knoflook erdoor.
Bron: Astrid Veltman
|
|
Verhit de olie in een wok en knijp er de knoflook over uit.
Voeg de Spaanse pepertjes toe, gemberwortel en de sjalotjes.
Fruit dit ongeveer 3 tot 5 minuten tot alles een diepgoudbruine kleur heeft gekregen.
Zet het vuur dan lager en roer er de pindakaas door.
Verwarm dit een minuut en voeg dan de kokosmelk, koriander, vis- of sojasaus, limoensap, bruine suiker, koriander (ketoembar) en zwarte peper tor.
Als de saus te dik wordt, kun je er wat water aan toevoegen.
Opmerking
Deze pindasaus heeft een zoete smaak.
Bron: NN
|
|
Snipper de lente-ui.
Verhit de olie.
Fruit de ui en de geperste look met de kerrie.
Voeg de pindakaas en wat water toe.
Roer goed tot je een gebonden saus hebt.
Breng op smaak met de sojasaus.
|
|
Pel en snipper de ui en knoflook.
Verhit de olie in een klein pannetje en fruit hierin de ui en knoflook glazig.
Voeg de sambal, kokosmelk, azijn en pindakaas toe.
Roer tot een gladde, niet te dikke saus.
Breng de saus op smaak met peper, zout en desgewenst sambal of kecap.
|
|
Ui en knoflookteentjes pellen en grof snipperen.
In een keukenmachine pureren of met een vijzel tot een dikke brei drukken.
Sambal, laos, ketumbar, djintan en bruine suiker erdoor mengen.
In kleine (braad)pan olie verhitten en ui-kruidenmengsel 3 minuten zachtjes fruiten.
Intussen in andere pan 25 centiliter water aan de kook brengen en de santen erdoor roeren.
Door ui-kruidenmengsel azijn en pindakaas roeren.
Santen erbij schenken.
Al roerende zachtjes verwarmen tot de pindakaas oplost en een egale saus ontstaat.
Bij gebruik van santen pindasaus eventueel nog iets verdunnen met 5 centiliter water.
Pindasaus op smaak brengen met kecap en sambal trassi.
Pindasaus niet te lang verwarmen, omdat na een tijdje het vet zich gaat afscheiden.
Mocht dit gebeuren dan kunt u dit verhelpen door 2 theelepels water toe te voegen en de saus opnieuw zachtjes te verwarmen.