vegetarisch
|
|
Verwarm de pindakaas al roerende.
Schenk er zoveel kokendheet water hij tot een gebonden saus ontstaat.
Breng de saus op smaak met de overige ingrediënten.
Bron: Nederlandse Hartstichting
vegetarisch
|
|
Fruit in een klein steelpannetje de ui in de boter.
Roer er op een laag pitje voorzichtig de pindakaas door.
Voeg er, zodra de pindakaas is gesmolten, de ketjap, de suiker, het citroensap en de sambal aan toe.
Voeg dan al roerend kleine scheutjes melk aan de pindasaus toe en breng de massa op de gewenste dikte.
Roer de knoflook erdoor.
Bron: Astrid Veltman
|
|
Verhit de olie in een wok en knijp er de knoflook over uit.
Voeg de Spaanse pepertjes toe, gemberwortel en de sjalotjes.
Fruit dit ongeveer 3 tot 5 minuten tot alles een diepgoudbruine kleur heeft gekregen.
Zet het vuur dan lager en roer er de pindakaas door.
Verwarm dit een minuut en voeg dan de kokosmelk, koriander, vis- of sojasaus, limoensap, bruine suiker, koriander (ketoembar) en zwarte peper tor.
Als de saus te dik wordt, kun je er wat water aan toevoegen.
Opmerking
Deze pindasaus heeft een zoete smaak.