Pindachutney

Pindachutney

  • 1 kop geroosterde en gepelde pindas
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 3 rode pepers, zonder zaadjes
  • kleine tamarinde
  • zout naar smaak
  • ½ kop water
  • 1 eetl. olie
  • ½ theel. mosterdzaad
  • 1 theel. gespleten zwarte gram dal
  • enkele curry blaadjes

Bak knoflook met rode peper.
Voeg ui toe en sauteer enkele minuten.
Zet uit.
Maal de pindas met de tamarinde, zout, water en ui-peper mengsel.
In een kleine pan de olie verwarmen.
Rooster de mosterdzaadjes tot ze knetteren.
Voeg gram dal toe tot ze bruin kleuren.
Voeg kerrieblaadjes toe en zet vuur uit.
Giet over de chutney en serveer.

Bron: Zelfmaak recepten

Terug