Piccalilly

    • bijvoorbeeld totaal 500 g
  • wortelreepjes
  • schuingesneden snijbonen of sperziebonen
  • sjalotjes in vieren of in ringetjes
  • stukje komkommer in boogjes
  • stukje rode paprika in snippers
  • 1 eetl. geelwortelpoeder (kurkuma, koenjit)
  • 20 g of 3 eetl. mosterdpoeder
  • 1 eetl. gemberpoeder
  • 125 g suiker
  • ½ l azijn
  • 25 g maizena
  • 2 eetl. azijn
  • 50 g taugé

Snijd de groenten naar keuze (totaal 500 gram, schoongemaakt gewogen).
Leg de groenten in lagen in een vergiet, bestrooi elke laag dik met zout en laat dit 24 uur staan.
Spoel de groenten af en laat ze uitlekken.
Roer voor de saus in een geëmailleerde of roestvrijstalen pan het geelwortelpoeder, mosterdpoeder, gemberpoeder, suiker en azijn door elkaar.
Meng de groenten erdoor en laat alles op laag vuur 10 minuten koken.
Roer intussen maizena met 2 eetlepels azijn tot een papje.
Roer bij de groenten de taugé, neem de groenten direct daarna met een schuimspaan uit het vocht en verdeel ze over 2 schone potten.
Bind het vocht in de pan met het maizenapapje en laat dit 2 minuten zacht doorkoken.
Schenk de saus over de groenten, sluit de potten en laat ze minstens 6 weken staan.

Bron: Astrid Veltman

Terug