Pastasaus van warmoes

pastasaus_warmoes (3K)

  • 1 bussel warmoes (snijbiet)
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 2 dl (soja)room
  • wat groentebouillon
  • muskaatnoot
  • peper en zout
  • verse gember
  • 100 g geroosterde pijnboompitten

Was de warmoes en hak de bladeren en de stelen fijn.
Verwarm de olie, fruit de gesnipperde ui met de geperste knoflook en voeg de geraspte verse gember toe.
Voeg daarna de stelen van de warmoes toe en even later de fijngehakte bladeren, laat alles zachtjes gaar stoven.
Breng op smaak met peper, kruidenzout en muskaatnoot.
Mix fijn met de staafmixer en roer er de room onderdoor en eventueel wat groentebouillon.
Serveer de pastasaus op pasta naar keuze en bestrooi met geroosterde pijnboompitten.

Bron: Mireille Verplancke
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug