Pastasaus met trostomaten en groenselderij

voor een flinke pan saus

  • 4 stengels bleekselderij, geschild en in kleine stukjes
  • 1 flinke ui, gesnipperd
  • 50 g gesneden pancetta of spekblokjes
  • 1 winterpeen, in kleine stukjes
  • 4 ons rundergehakt
  • 400 g trostomaten
  • Italiaanse keukenkruiden
  • olijfolie
  • knoflook
  • scheut rode wijn
  • 2 laurierblaadjes
  • peper
  • 1 pak gezeefde tomaten

Olie verhitten in een grote hapjespan, ui en knoflook fruiten.
Winterpeen en bleekselderij erbij bakken.
Tomaten aanfruiten en uiteen laten vallen.
Gehakt erbij rul bakken.
Ondertussen spekblokjes uitbakken in een andere pan.
Laten uitlekken op keukenpapier.
Droge spekjes toevoegen aan het gehaktmengsel.
Gezeefde tomaten, laurier, wijn, kruiden en peper toevoegen.
Half uurtje laten sudderen en serveren met (volkoren) pasta en een groene salade, of verwerken in lasagne.

Bron: Odin recepten

Terug