Pastasaus met pompoen

  • 1 kg pompoen
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 kippebouillontablet
  • ⅛ l slagroom
  • zout, peper, nootmuskaat
  • 50 g gezouten pepita's (pompoenpitten, notenbar)

Verwijder de pitten uit de pompoen, snijd het vruchtvlees uit de schil en snijd het in stukjes.
Verhit in een pan de olie en bak de ui daarin ca. 3 minuten zachtjes.
Voeg de pompoen toe en bak nog ca. 5 minuten.
Verkruimel het bouillontablet erboven, voeg 1 dl water toe en kook de pompoen met het deksel op de pan in ca. 15 minuten gaar.
Pureer de pompoen in een keukenmachine met het vocht en de slagroom en breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Schenk de pompoensaus over de pasta en strooi er de pepita's over.
Geef er geraspte oude kaas bij.

Bron: nl.culinair

Terug