Pastasaus met courgette, tomaat en basilicum

Sugo di zucchini, pomodoro e basilico

Pastasaus met courgette, tomaat en basilicum

  • 6 middelgrote courgettes, ca. 450 g
  • 2 eetl. fijngesneden knoflook
  • 3 eetl. extra vergine olijfolie
  • 550 g roma tomaten (vers of uit blik - afgegoten)
  • peper
  • zout
  • ca. 10 fijngehakte basilicumblaadjes
  • spaghetti

Was de courgettes, ontdoe ze van de uiteinden en snij ze in zeer dunne reepjes (evt. mandoline gebruiken).
Ontvel de tomaten, verwijder de pitten en hak ze grof.
Verwarm de knoflook in de olijfolie op matig vuur.
Af en toe roeren.
Als de knoflook begint te kleuren, de gehakte tomaten erbij voegen.
Vuur hoog zetten.
Ca. 10 minuten al roerend laten koken.
Er ontstaat een fraaie tomatensaus.
Doe de courgettereepjes erbij.
Een minuut of vijf laten meekoken (af en toe omscheppen).
Ze moeten beetgaar zijn.
Kook de spaghetti.
Vlak voor het opdienen de gehakte basilicumblaadjes door de saus roeren.

Opmerkingen
Gewoon lekker, ook met penne i.p.v. spaghetti.

Bron: Marcella Cucina
Gepubliceerd door: MergenMetz

Terug