Paprikasaus - I

  • 1 ui
  • boter
  • 1 rode paprika
  • 2 eetl. bloem
  • 1 dl tomatensoep
  • 1 dl groentebouillon
  • tijm
  • zout
  • cayennepeper

Fruit de gesneden ui in boter.
Bak de in reepjes gesneden paprika mee.
Strooi de bloem over de groente, warm dit goed door.
Voeg onder goed roeren het tomatensap en de groentebouillon toe.
Voeg wat tijm, zout en cayennepeper toe en laat dit 5 minuten op een zacht pitje staan.

Bron: Astrid Veltman


Paprikasaus - II

  • 4 kg tomaten
  • 2½ dl azijn
  • 150 g suiker
  • 3 theel. kaneel
  • 3 dessertl. zout
  • 1 rode chilipeper
  • 2 grote uien
  • 3 grote groene paprika's
  • 1 theel. kruidnagelpoeder

Schil de tomaten en snijd ze in plakjes.
Hak de uien fijn.
Maak de paprika's en de chilipeper schoon en snijd ze klein.
Doe alle ingrediënten in een ruime pan en laat ze ± 4 uur koken tot de massa is ingedikt.
Eventueel mixen in een mengbeker of door een zeef wrijven.
Giet de hete massa (na mixen of zeven weer opkoken) in schoongemaakte hete potten en sluit deze goed af.

Bron: Astrid Veltman

Terug