Paprika walnootdip

Muhammara

  • 500 g rode puntpaprika
  • 100 g walnoten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalot
  • 5 eetl. olijfolie
  • 1 à 2 eetl. harissa
  • 2 eetl. citroensap
  • 1 eetl. komijn, gevijzeld
  • zout
  • peper
  • chili
  •  
    • naar wens
  • 1 à 2 eetlepels granaatappelsiroop
  • kaneel
  • snufje cayennepoeder

Bak de walnoten zonder vet in een pan tot ze beginnen te ruiken, hak ze grof.
Hak de sjalot en knoflook een beetje fijn.
Snijd de paprika in kleine stukjes, pureer met geroosterde noten, uien, knoflook, olie en de kruiden, breng op smaak met zout & peper.

Alternatief
Grill de helft van de paprika's in de oven gedurende 20 - 25 minuten bij 200 °C met de buitenkant naar boven gericht tot de schil bijna zwart is, koel af en verwijder de schil met een puntmes.
Als u liever paprika's kookt, maar niet veel werk wilt doen, kunt u de groenten in stukken snijden, stoven tot ze zacht zijn en in plaats van rauwe paprika's pureren.
Net als bij de Dukkah maakt u uw eigen Muhammara van de basisingrediënten paprika, noten en eventuele kruideningrediënten.

Terug