Paleo ketchup met rode biet

Paleo ketchup met rode biet

  • 1 eetl. kokosolie
  • 1 ui, in halve ringen
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 175 g zoete aardappel, geschild en in blokjes
  • 250 g gekookte rode biet, in blokjes
  • 6 eetl. appelazijn (9 cl)
  • ½ theel. gemberpoeder
  • ½ theel. zout
  • ¼ theel. kurkuma
  • peper

Verhit de kokosolie in een steelpan en bak hierin de ui en knoflook zachtjes aan.
Voeg de blokjes zoete aardappel toe en bak al omscheppend goudbruin en gaar.
Schep de rode biet, appelazijn en alle kruiden door het gerecht en haal de pan van het vuur.
Pureer met behulp van een staafmixer of blender tot een gladde saus.

De saus is ongeveer 1 week houdbaar in de koelkast, in een goed afgesloten pot of fles.

Bron: Ekoplaza

Terug