Paddestoelensaus

20 g gedroogde paddestoelen is gelijk aan 100 g verse.
Gedroogde paddestoelen zijn eindeloos houdbaar en hebben veel smaak.
Week de paddestoelen ± 1 uur in een pan met zeer ruim warm water en schep ze dan uit het weekwater, zodat het meeste zand op de bodem achterblijft.
Laat de paddestoelen op keukenpapier wat drogen.
Zeef het weekvocht door een koffiefilterzakje en kook het flink in.
Bak een zeer fijn gesnipperd sjalotje en knoflook naar smaak, als het budget het toelaat in truffelolie en zo niet, in olijfolie.
Voeg de paddestoelen toe en bak ze, op niet te hoog vuur, tot ze geen vocht meer loslaten.
Blus af met het ingekookte weekvocht, voeg room toe en laat alles tot sausdikte inkoken.
Breng op smaak met peper en zout.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug