Zachte mosterdsaus

  • ½ dl olijfolie
  • 3 eetl. milde mosterd
  • 1 eetl. gembersiroop
  • 4 eetl. Noilly Prat
  • 3 dl kippenbouillon
  • 1 dl slagroom
  • zout
  • zwarte peper

Verwarm de olijfolie en roer hierin mosterd en gembersiroop los, voeg Noilly Prat en laat bijna helemaal "wegkoken".
Voeg kippenbouillon en room toe, roer goed en laat de saus op zeer zacht vuur, onder regelmatig roeren, indikken tot sausdikte.
Neem de pan van het vuur, roer de mosterd door de saus.
Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zout.
De saus kan minstens 1 week in de koelkast worden bewaard, langer heb ik nog niet geprobeerd.
Deze saus doet het goed bij zwezerik(kroketjes), kaaskroketjes, lamsgehaktballetjes, stevige vis als zeeduivel, gebakken gamba's.
Dat zijn de gerechten waarbij ik tot nu toe deze saus geserveerd heb, misschien ook lekker bij verse kapucijners.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug