Mispelchutney

  • 1 kg rijpe mispels
  • 3 teentjes knoflook
  • 400 g bruine basterdsuiker
  • 3 dl balsamico azijn
  • sap van 1 limoen
  • 1 eetl. gemberpoeder
  • 1 eetl. kerriepoeder
  • 1 theel. cayennepeper, meer of minder naar smaak

Snijd de mispels in stukjes.
Doe alle ingrediënten in een pan en breng het mengsel al roerend aan de kook.
Laat het ongeveer 20 minuten inkoken tot een dikke moes.
Wel af en toe roeren om aanbranden te voorkomen.
Proef of de chutney goed op smaak is en doe ze over in brandschone, met heet water omgespoelde potten.
Sluit de potten en laat ze, omgekeerd op een dubbelgevouwen theedoek, afkoelen.
Resultaat is een pittige, enigszins rinse, chutney waarin de mispelsmaak nog duidelijk te herkennen is.
Serveren o.a. bij gegrild vlees en wild.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug