Muntchutney - I

Muntchutney

  • een flinke bos verse munt
  • ½ ui, zeer fijn geraspt
  • mespuntje zout
  • mespuntje cayennepeper
  • sap van een halve citroen

Haal de blaadjes van de stengel, doe ze met de andere ingrediënten in een vijzel en stamp ze fijn.
In een schone pot in de koelkast is de chutney een poos houdbaar.

Bron: Jaccor
Gepubliceerd door: MijnReceptenboek.nl


Muntchutney - II

Muntchutney

  • 1 bosje gehakte muntblaadjes
  • 1 middelgrote ui fijngehakt
  • ½ theel. knoflook pasta
  • ½ theel. gember pasta
  • 2 à 3 groene pepers
  • 1 theel. geraspte kokos
 
  • 2 theel. citroensap
  • 1 theel. komijnzaad
  • 1 theel. channa dal
  • 1 theel. urad dal, zwarte linzen
  • zout
  • olie

Verhit 1 theelepel olie in een wok en voeg komijnzaad, urad dal, channa dal, groene pepers en ui toe en bak 2 - 3 minuten.
Voeg munt bladeren en geraspte kokos toe en bak nog 2 minuten.
Doe de ingrediënten samen met het citroensap en zout en meng het tot een gladde pasta.
Maak een dressing met olie, kerriebladeren, rode pepers en mosterd zaden.

Bron: Zelfmaak recepten

Terug