Mierikswortelsaus - I

  • 3 eetl. mierikswortel naturel (potje)
  • 8 eetl. crème fraîche
  • 1 theel. citroensap
  • ½ theel. zoetstofpoeder
  • zout

Meng alle ingrediënten door elkaar, proef en voeg zo nodig naar smaak nog wat citroensap of zout toe.
Lekker bij gerookte vissoorten.
Met wasabi is het ook erg lekker; neem hiervan 1 eetlepel op de andere ingediënten.


Mierikswortelsaus - II

  • 4 eetl. olie
  • 1 eetl. azijn
  • 3 theel. mosterd
  • 1 eetl. mierikswortel (potje)
  • zout
  • tabasco
  • 1 dl crème fraîche

Roer in een kom de olie, azijn en mosterd door elkaar, voeg de mierikswortel en naar smaak zout en tabasco toe.
Roer de crème fraîche los en roer hem luchtig door de vinaigrette.

Bron: Astrid Veltman

Terug