Mierikswortel-appel-dip

  • 1 onbehandelde citroen
  • 1 zure appel
  • 1 kleine wortel
  • 500 g kwark (40%)
  • 1 eetl. mierikswortel
  • zout
  • witte peper

Wat kruidenblaadjes voor de garnering (bijv. peterselie, citroenmelisse, dragon).
Citroen heet afspoelen, afdrogen en van de helft de schaal fijn raspen.
Citroen doormidden snijden en het sap uitpersen.
Appel en wortel schillen, de wortel fijn raspen, de appel grof raspen.
Beide meteen met 3 eetl. citroensap vermengen.
Kwark en mierikswortel glad roeren.
Appel- en wortelraspsel op 1 eetl. na vermengen.
Met zout, peper en evt. het resterende citroensap op smaak brengen.
Tot het serveren koel bewaren.
Met het resterende appel- en citroenraspsel en de kruidenblaadjes garneren.

Terug