Marinarasaus

Marinarasaus

  • 1 wortel
  • 1 eetl. olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 kleine uien
  • 900 g tomaten
  • ½ theel. gedroogde oregano
  • ½ theel. gedroogde basilicum
  • ¼ theel. gemalen zwarte peper
  • 1 laurierblad

Schil de wortel en snij deze in stukken.
Pel de knoflook en de uien en snij deze in vieren.
Verwijder de kroost van de tomaten en snij deze in vieren.
Doe alle ingrediënten, behalve het laurierblad, in de kom van de blender in de beschreven ingrediënten volgorde.
Zet de blender op de laagste stand en verhoog de snelheid langzaam.
Mix gedurende 15 seconden of totdat de gewenste consistentie is bereikt.
Giet de saus in grote pan, voeg het laurierblad toe en breng de marinara saus aan de kook.
Laat de saus sudderen op een laag vuur gedurende 30 minuten.
Roer af en toe.

Wecken of invriezen?
Deze saus kan ingevroren worden, ook in weckpotten.
Blijf dan 1 cm onder de rand bij het vullen en sluit de weckpotten af met een vershouddeksel.
Wecken kan natuurlijk ook.
Vul de gesteriliseerde weckpotten 1 cm onder de rand en weck de tomatensaus op 90 °C gedurende 30 minuten.
Laat de saus 10 minuten koken voor het consumeren.

Bron: Wecken Online

Terug