Marinade met thee

  • 2 zakjes gemberthee
  • 10 cl sojasaus
  • sap van 1 citroen
  • geraspte schil van ½ citroen
  • 10 cl water
Voeg datgene dat je gaat marineren toe aan een steelpan (hier is kipfilet gebruikt, maar je kan ook tofu of een andere plantaardige variatie naar keuze gebruiken).
Voeg daar de sojasaus, het citroensap en de citroen rasp toe.
Roer even goed door elkaar, waarna je de twee theezakjes toevoegt aan het pannetje.
Giet daar het water bovenop en breng aan de kook.
Laat inkoken (5 à 10 minuten, afhankelijk van de gekozen eiwitbron) en giet vervolgens af.
Maak nu het bord op met de gemarineerde kip, tofu, of ieder ander gekozen product.
Je kan ook voor bijv. tempeh kiezen, maar deze het water toe.
Kook alle ingrediënten goed in, zodat de smaken goed met elkaar vermengd zijn.
Laat het residu afkoelen en voeg hier de tempeh aan toe.
Laat minimaal 3 uur staan, tot alle smaken ingetrokken zijn.
Bak of frituur vervolgens de gemarineerde tempeh.

Bron: René Pluijm
Gepubliceerd door: Ekoplaza

Terug